Католическата общност дари климатик на Дирекция "Социално подпомагане"


С климатик е оборудвана стаята на социалните работници към Дирекция „Социално подпомагане” - Белене. Новата придобивка е дарение от отец Паоло Кортези и католическата общност в града. Директорът на службата - Миглена Врайкова, и служителите днес - 1 юли, благодариха на енорийския свещеник за жеста, връчвайки му Благодарствено писмо.

„Вие имахте нужда от климатик. Радвам се, че успяхме да Ви помогнем. Това е подарък от нашата общност към Вас. Желая Ви прохладна работа и да изпълнявате задълженията си, съобразно законите на страната. Вие, а и ние, се опитваме да помагаме, доколкото можем, на хората в нужда, самотно живеещи, болни. Нека не забравяме, че една от най-важните помощи е доброто отношение и човечността”, каза отец Паоло Кортези. Той бе приятно изненадан, че в благодарственото писмо имаше текст и на родния му италиански език.

 

До

отец Паоло Кортези

 

 

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

 

Уважаеми отец Кортези,

В днешното трудно за всички ни време, с този жест на благотворителност Вие доказaхте, че все още има благородни хора. Подобен жест е проява на особено благородство и повярвайте, ние високо ценим това!

Благородството е състояние. Мъдрост. Същност, която съчетава множество и неизброими добродетели.

Благородство е:

...готовността да подкрепяме дадена кауза и да защитаваме изконните човешки ценности;

...способността да проявяваме милосърдие, съчувствие и състрадание;

... да се застъпваме за слабия и онеправдания;

... да помагаме на изпадналия в беда, без да очакваме нещо в замяна;

... да прощаваме и да искаме прошка.

 

БЛАГОДАРЯ ВИ!

Вие сте човек с добро сърце. Хората с добри сърца винаги се раздават докрай, но пламъчето в тях никога не угасва. Това са хора-огнища. Създадени стe да правите другите щастливи!

Прави добро, каквото и да става. (Майка Тереза)

 

Grazie,grazie mille!

Voi siete una persona di buon cuore.Le persone con cuore buono sono sempre felici fino in fondo,ma la fiamma in essi non si spegne mai.Queste sono persone focolai.Sono creati per rendere felici gli altri.Fare del bene qualunque cosa accada(Madre Teresa di Calcutta

 

Миглена Врайкова,

Директор „Дирекция социално подпомагане” - Белене