Жълт код за силен вятър и поледици


Днес спирането на валежите от юг ще продължи, най-късно около обяд и в североизточните райони. Облачността временно ще се разкъса и намалее до слънчево, но още преди обяд от юг ще започне ново заоблачаване и снеговалежи, които до вечерта ще обхванат югоизточната половина от страната. Ще духа слаб, в Източна България умерен западен вятър. Максимални температури, в повечето места, между минус 5° и 0°. Четвъртък е с продължителност от 09 и 11 минути. За Свищов и региона се предвиждат температури от минус 14° до максимални минус 6°. През нощта срещу четвъртък намалението на облачността от запад-северозапад ще обхване почти цялата страна, но през по-голямата част от нощта снеговалежите в източните райони ще продължат.

Жълт код за силен вятър и поледици е обявен в 7 области в страната.  Предупреждението е в сила за областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище, Русе и Разград. 
Жълтият код означава потенциална опасност. Има повишена вероятност за опасни метеорологични явления. Възможни са щети. От НИМХ съветват да се следи прогнозата за времето и препоръчват да не се предприемат неоправдан риск, особено при извършване на дейности, които зависят от времето.