Периодични превалявания от дъжд през целия ден


Днес ще преобладава облачно и дъждовно време. Значителни ще бъдат валежите в североизточните и южните райони, а по-късно след обяд над югозападните ще започнат да спират. С умерен северозападен, в Източна България временно силен север-североизточен вятър ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и вечерта и през нощта срещу вторник в Предбалкана, Лудогорието и по високите полета дъждът ще преминава в сняг. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°. В Дунавската равнина , Свищов и региона валежите ще са през целия ден до късно през ноща. Максималните температури ще са от 10°. Продължителността на деня е 13 часа и 31 минути. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за април. 
Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. На места валежите ще са значителни. Ще духа силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 12°-13°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с тенденция на усилване. 
Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, на места значителни. В Родопите ще има и гръмотевични бури. По билата ще духа силен югозападен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра – около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.