Започване на седмицата с валежи


През нощта ще е облачно, на много места с валежи, значителни по количество в района на Централна Стара планина. През деня на много места отново ще има валежи, временно ще са интензивни и придружени с гръмотевици. По-съществени разкъсвания на облачността ще има над северозападните и югозападните райони, където и дневните температури ще са по-високи. Ще духа умерен, в югоизточната половина от страната и силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°. За Свищов и региона прогнозните максимални температури ще са 26°. Рано сутринта и рано следобяд преваляванията ще са придружени с гръмотевици. Продължителността на деня ще е 15 часа и 26 минути. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

В планините ще е облачно и с валежи от дъжд, над 2300-2400 метра - от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части – бурен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 13°, на 2000 метра – около 6°.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна и отново ще има превалявания, временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 23°. Температурата на морската вода е 19-22°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.