120 години от провеждането на първите модерни Олимпийски игри

# SvishtovToday 06.04.2016 05:35 10303

Днешното лого в oфициалната страница на Google, е с цел да отблежи годишнина от вероятно най-динамичното и впечатляващо събитие в спортния свят, а именно Олимпийските игри. На днешната дата преди 120 години е проведена първата подобна надпревара, която и до ден днешен, не само ангажира огромен интерес сред потребителите, но и е форум, който предизивка невероятна популярност сред рекламодателите. По време на първата подобна Олимпиада са присъствали над 60 хил. души, които приветстват атлети от над 13 различни националности, като сега техния брой е много по-голям. 

Първоначално те са се провеждали на всеки четири години, за да отбележат подобаващо не само развитието на Римската империя, но и върхновния бог Зевс, като модерните Олимпийски игри са базирани на съвсем друга концепция. Постепенно тази идея придобива много по-мащабни размери, което се случва през миналия век, когато към спортовете са включени много нови летни и зимни дисциплини. Ако се замислим днес това е единственото спортно събитие, което може да генерира по-високи рейтинги от рекламни права, в сравнение със Световното първенство по футбол. 

Първите модерни олимпийски игри се провеждат през 1896г. в Атина, а две олимпиади по-късно се решава, че и цветнокожи състезатели могат да участват в тях, което е фундаментална промяна на регламента. Много от традициите на древните игри от преди столетие се запазват и днес като например олимпийския огън, тържественото преминаване на атлетите по подиума и носенето на флаговете на отделните страни. Остава само да се надяваме, че наши олимпийци ще успеят да ни зарадват като спечелят медали от най-голямото спортно събитие на планетата.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери