Днес е националния празник на Република Италия

# SvishtovToday 02.06.2016 14:02 5349

Днес е националния празник на Република Италия, Деня на провъзгласяване на Републиката. Тази година се чества 70-та годишнина от знаменателното решения на италианския народ. Страната официално е обявена за република на 18 юни 1946 г. На 2 юни 1946 г. в Италия е проведен референдум, с който е премахната монархията,  54,3 процента от гласовете са "за". В посолството на Италия в София посланикът Н.Пр. Марко Контичели даде прием, приветствайки българо-италианското приятелство и сътрудничество.

 

Празникът в Рим се отбелязва с едни от най-големите шествия, президентът изнася тържествена реч, последвана от различни церемонии и традиционни мероприятия. Маршируващи групи, музикални концерти, политически митинги и други обществени прояви се провеждат на много места в Италия. Италианското знаме ще украси хиляди държавни и частни сгради, а песента „Bella Ciao“ отново ще зазвучи в ефира. Тазгодишния тържествен парад по Виа Фори Империали бе воден от Группо Сторико Романо – италианските приятели на Свищов, които са традиционен партньор на Фестивала на античното наследство „Орел на Дунава” и които скоро ще може да приветстваме на сцената на Нове и по улиците на града ни!


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери