Европа е футбол от днес

# SvishtovToday 10.06.2016 05:08 4867

Европейското първенство по футбол започва тази вечер с мача между домакина Франция и Румъния от 22:00 часа на "Стад дьо Франс" в Париж. Това ще е първият шампионат на Стария континент във формат с 24 отбора. Дали новата формула е сполучлива ще можем да преценим след месец, а дотогава ни остава да поддържаме любимите си тимове и да се надяваме да гледаме красиви и оспорвани двубои.

За жалост и този път България не намери място сред финалистите, но това е напълно резонно с оглед нивото на националния ни отбор, което се видя и в позорно загубените контроли срещу Япония и Дания. "Червеният динамит" и Холандия са сред големите отсъстващи на Евро 2016, но пък там ще участват Албания и Исландия, които за пръв път в историята си се класираха на голям форум.

Специалистите определят като основен фаворит Франция и причината не е само в домакинския фактор. Дидие Дешан разполага с много балансиран отбор и "петлите" имат всички шансове да стигнат до финала. Настоящият шампион Испания и Германия са другите тимове, които не крият големите си амбиции. Италия никога не бива да бъде подценявана, Англия е готова най-после да направи силно първенство, Португалия разчита на Кристиано Роналдо, а Белгия се радва на изобилие от талант в състава си. Всеки от тези отбори е способен да се изкачи на върха, а може би ще станем свидетели на изненадващ шампион, по подобие на Гърция през 2004 година?

Вероятни състави:

ФРАНЦИЯ (4-3-3): Лорис; Саня, Рами, Косиелни, Евра; Погба, Канте, Матюиди; Гризман, Жиру, Пайе
Селекционер: Д. Дешан
РУМЪНИЯ (4-2-3-1): Татарушану; Сапунару, Григоре, Кирикеш, Рац; Хобан, Пинтили; Попа, Станчу, Станку; Кешеру
Селекционер: А. Йорданеску

СЪДИЯ: Виктор Касай (Унгария)
СТАДИОН: "Стад дьо Франс"
НАЧАЛО: 22:00 часа


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери