Лудогорец изпусна победата в Швейцария

# SvishtovToday 13.09.2016 00:00 3987

Лудогорец се завърна подобаващо в Шампионската лига. 

Две години след първото участие на разградчани в състезанието, те спечелиха точката в първия си сблъсък от груповата фаза на надпреварата, като гости на швейцарския Базел.

Двубоят на "Санкт Якоб Парк" завърши без победител - при резултат 1:1.

Точен за гостите през първата част беше Кафу, а равенството бе възстановено от Щефен, през второто полувреме от срещата.

Точно Базел беше отборът, срещу когото Лудогорец спечели първата си победа в Шампионска лига в миналото участие на отбора, с победен гол на Данчо Минев в последната минута на двубоя в София.

Сега ситуацията е друга, а Лудогорец записа първи точки като гост в турнира.

През първите 45 минути домакините наглед предоставиха инициативата на съперника си, като обаче дебнеха за удобни възможности за бързи действия на контраатака.

Базел бе затворил добре половината си и не оставяше много празни пространства за бързоногите Мисиджан и Кафу.

Лудогорец опитваше да пресира опонента си в средата на терена и да установи контрол именно над тази зона от игрището, но високите халфове на Базел правеха тази задача на гостите доста сложна.

Неприятностите за Владо Стоянов бяха свързани основно с изявите на снажния нападател на домакините Марк Янко.

Той често се оказваше плътно до последния бранител на гостите, дебнейки за възможност да се освободи от опеката му.

За щастие на българския страж, подобен шанс за тарана не се откри. Вместо това той трябваше да бъде принудително заменен малко преди почивката от Думбия, след като стъпи накриво и не успя да продължи срещата.

И когато по всичко личеше, че двата състава ще се оттеглят в почивка без да бъдат реализирани голове, размяна на контрадействия доведе до акция за Лудогорец, завършила с брилянтен финт на Кафу, който размина двама защитници на съперника, след което прати топката по земя в долния ъгъл на вратата, пазена от Вацлик - 0:1!

През второто полувреме играта загрубя и доста често футболисти на гостите се оказваха повалени на земята.

Сред най-често фаулираните футболисти на "орлите" бяха Дяков и Мисиджан, който изкараха официални предупреждения на състезатели на съперника.

Базел опитваше всячески да се върне в мача още в началото на второто полувреме, но добрите действия на Моци и компания в защита, както и на Стоянов на вратата не позволиха това да се случи.

Наставникът на швейцарците Фишер опита да изостри играта, включвайки в игра няколко бързи състезатели на тима от скамейката, но на първо време и това не доведе до очаквания ефект.

В крайна сметка равенството беше възстановено 10 минути преди последния сигнал, когато Щефен вкара за оказалото се и крайно 1:1, след не особено добро изчистване на Стоянов в наказателното му поле.

Така или иначе стартът за Лудогорец беше добър, точката е налична, а борбата в групата обещава да е свирепа.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери