Почина Джордж Майкъл

# SvishtovToday 01.01.1970 00:00 4362

Певецът Джордж Майкъл е починал, съобщи "Ройтерс", като цитира БиБиСи.

Медиата се позовава на неговия говорител, който е казал, че "с огромна тъга трябва да съобщим, че нашият обичан син, брат и приятел Джордж почина в дома си на Коледа". Той уточнява, че на този етап няма да има повече коментари и семейството му моли да не бъде безпокоено "в този труден и емоционален момент".

БиБиСи съобщава, че около смъртта на 53-годишния певец няма никакви подозрителни обстоятелства според полицията.

През последните години Майкъл имаше малко изяви, след като пред 2011г. той прекара много тежка пневмония, за която сам казваше, че е бил "на ръба" и тогава отмени концерти от турнето си "Симфоника".

По-късно той се върна на сцената, но през октомври 2012г. отмени и австралийското си турне. 

"От миналогодишното си заболяване напразно се опитвам да премина през травма, която докторите, които спасиха живота ми, ме предупредиха, че ще преживея", каза тогава Джордж Майкъл.

"Препоръчаха ми пълна почивка... но се опасявам, че вярвах (погрешно), че да правя музика и да излизам, за да пея пред публика, което ми носи такова щастие, ще бъде достатъчна терапия само по себе си", обясни още певецът. 

През 2014г. отново имаше съобщение, че е приет в болница след припадък в дома си. През същата година, той обяви, че е спрял да пуши марихуана и не употребява и наркотични вещества.

В социалните мрежи други музиканти вече започнаха да споделят тъгата си и съболезнования за смъртта на певеца. Един от първите беше Брайън Мей.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери