ПОРШЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПИШЕ ИСТОРИЯ НА ЛЬО МАН

# 01.01.1970 00:00 2553

Порше записа 19-ата си победа в най-тежкото и най-трудното в историята на моторните спортове състезание ,,24 часа на Льо Ман‘‘. Това е и трета поредна за немския производител, продължаващ да е най-успешния производител, а Тойота отново преживя горчива загуба. Състезанието завършиха 49 от стартиралите 60 автомобила в 4-те категории.

Японците се наеха да пуснат три коли, което бе показателно за желанието на японците за успех, докато Порше започнаха с две коли. Два от автомобилите на японския производител обаче отпаднаха, след като единият получи повреда, а другия претърпя тежък инцидент и също трябваше да напусне преждевременно. Тяхната трета кола също преживя кошмарен епизод след повреда. Проблемите на третия автомобил бяха поправени и дори успя да стигне до финала, но далеч назад. Не само Тойота, но и Порше също не минаха без неприятности, след като колата им със статут на номер 1 спря в последните 4 часа на състезанието. Все пак немския прозводител се измъкна и спечели състезанието - чрез прототипа с номер 2, пилотиран от Тимо Бернхард, Ърл Бамбър и Брендън Хартли, който бе първият от заводски болиди, престояли дълго в бокса за поправки.

За първи път частни отбори от висш клас на прототипите записаха подиум, след като 2-то място беше за отбор, чийто собственик е холивудската звезда Джеки Чан. Трети завършиха Ребелиън. Порше вече е в историята на митичната надпревара със записани 19 победи. Втори са Ауди с 13, а Тойота все още няма нито една победа, въпреки похарчените милиони в състезанието за издръжливост. 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери