ДЕКЛАРАЦИЯ НА ГРУПАТА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ КОАЛИЦИЯ ,,ЗА СВИЩОВ'

# SvishtovToday 20.12.2017 23:25 1189

Уважаеми г-н Генчев,

Уважаеми г-н Кирилов,

Уважаеми общински съветници,

На 30.11.2017г. се проведе редовно заседание на Общински съвет гр.Свищов. В дневния ред бе една от важните за годината решения - Определяне на размера на такса битови отпадъци за 2018г. Тази сесия освен с водеща точка такса смет и широк дебат по нея, ще се запомни като безпрецедентна в историята на Общински съвет Свищов. За броени минути зам.кмета Бедри Алиев със знанието или без знанието на председателя на Общинския съвет Кристиян Кирилов поруга добрите норми на Общинския съвет до този момент. Бедри Алиев използва гласуваното му от общинските съветници участие в работата на сесията за свои внушения и непочтени намерения и излъчи манипулиран материал дискредитиращ общински съветник от най-голямата група - Коалиция за Свищов. Такава грозна постъпка не си позволяваше дори и БСП в ранните години на зараждащата се демокрация. Тогава , когато конфронтацията достигаше крайни предели нямаше такъв екстремизъм, злоба и реваншизъм. С този уличен сценарий беше прехвърлен оня предел, който определя границата на търпимостта, почтеността и морала.

Групата на ,,Коалиция за Свищов напусна сесията . Г-н Кирилов, знаехте ли:

Каквъв е замисъла г-н зам.кмет Бедри Алиев?

Ако не знаехте, какво направихте след този случай, неговото присъствие в тази зала да е нежелателно?

Ако сте знаели, какво правите все още тук горе на председателското място?

Замислихте ли се кое e в повече във вашата постъпка - морала или отмъстителността?

Вземете пример от вашия председател на Народното събрание - за много по-малко прегрешение той подаде оставка. Ще напуснете ли г-н Кирилов това престижно място - Председател на Общински съвет Свищов? Ще помогнете ли в тази зала да се върне нормалността и конструктивния градивен дух, за което сме изпратени от нашите граждани? Ще го направите ли заради гражданите на общината? Ще го направите ли заради самата ви група в Общинския съвет? Ще го направите ли заради самия вас? Гарантираното четвърто място на общинските избори в община Свищов, дали не е ваш принос на фона на впечатляващите резултати на ГЕРБ в цялата страна? Дали на ГЕРБ Свищов Вие сте единствен и най-добър представител?

На прага на хубавия християнски празник, в празнично осветения наш град и населени места, да пожелаем настроение на нашите граждани и вярвайки в живота, който не е нито толкова хубав, нито толкова лош, колкото си мислим понякога, да таим и не губим надежда в доброто и бъдещето.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com