Договор за сътрудничество сключи Стопанска академия с Алтайския бизнес-колеж в Русия

# SvishtovToday 21.12.2017 18:21 708

С пореден договор за сътрудничество с чуждестранна образователна институция, Стопанска академия „Димитър А. Ценов” приключва настоящата календарна година. Ректорът на свищовското висше училище – доц. д-р Иван Марчевски посрещна на работна визита директора на Алтайски бизнес-колеж в гр. Барнаул, Русия – Наталия Акарачкина. Сред сходните направленията, по които обучават студенти Стопанска академия и Алтайския бизнес-колеж, са търговия и финанси. Двамата ръководители парафираха договор за сътрудничество, който предвижда съвместно обучение и обмен на студенти, учебни и научни материали.

В рамките на работната среща бе конкретизирана и първата реална стъпка по подписания договор. През м. юни 2018 г. в Стопанска академия ще се проведе 10 дневно лятно училище за студенти от Алтайския бизнес-колеж. Преподаватели от катедра „Търговски бизнес на свищовската академия ще обучават гостуващите студенти в областта на търговията. В рамките на лятното училище ще бъдат организирани и три учебни посещения в големи търговски вериги, партньори на Стопанска академия.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com