Протест в защита на Национален парк Пирин ще се проведе в Свищов на 10-ти Януари

# SvishtovToday 09.01.2018 05:26 290

Природозащитници, членове на организации и активни граждани ще проведат в Сряда (10-ти Януари) протест в защита на Национален парк "Пирин". Организаторите на протеста ни изпратиха следното послание:

 

"На 10 януари от 17:30 ч. пред беседката в Градската градинка в Свищов ще се проведе вторият протест срещу незаконното решение за застрояване на Национален парк Пирин. Всички граждани на Свищов, споделящи мнението, че природата на България е най-големия ни капитал са поканени, за да демонстрираме общата си воля за обединение в защита на Пирин, едно от най-красивите кътчета на Европа. Протестът е нашия дял от веригата подобни протести в цяла България. След като на 4-ти Януари се събрахме десетки милеещи за родната природа хора с активна гражданска позиция, нека го направим пак и нека този път сме още повече. Да не забравяме, че сме поставени под угрозата на престъпния проект АЕЦ Белене. За да очакваме помощ и съдействие в борбата си срещу този ядрен колос на глинени крака, трябва и ние да проявим солидарност и подкрепа за тази национална кауза. Тук от брега на Дунава Пирин може и да изглежда далеч, но всъщност е едва на ръка разстояние. Свищов от дълго време загуби гражданските си рефлекси. Нека протестът за Пирин бъде подкрепа към неприкосновеността на Българската природа, но и демонстрация, че не спим и сме готови да защитим правата си пред всяка неправда. За разлика от националната дата за протест, 11 Януари, свищовлии ще се съберем ден по-рано. На 11 януари в града ни са основните чествания в тазгодишните Алекови дни и отново заедно ще се преклоним пред паметта и завета на видния си съгражданин."

Повече за събитието може да научите тук.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com