Нов шеф на болницата в Свищов

# SvishtovToday 27.01.2018 09:14 1819

Минути преди общинската сесия на 25.01.2018г. в Свищов, управителят на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ ЕООД д-р Венцислав Михов е подал оставка. В нея болничният шеф настоява да бъде освободен веднага – от 26 януари 2018 г. Мотивите са, че липсва подкрепа от страна на Община Свищов за оптимизиране на дейността и за осъществяване на предприетите мерки от ръководството на болницата за стабилизиране на финансовата устойчивост, въпреки положените усилия. Това наложи преди сесията спешно да се събере здравната комисия, която излезе с предложение да бъде освободен д-р Михов.
На сесията в четвъртък Общинският съвет освободи д-р Михов, а до избиране на нов управител болницата ще се представлява от кмета на Свищов Генчо Генчев. До назначаване на новия болничен шеф, разплащанията на стационара ще се извършват със съдействието на кмета и главния счетоводител на Общината – Катя Янкова. Според кмета, той е поел тази отговорност поради спешната оставка на д-р Михов и липсата на време за събиране на предложения за нов управител. Иначе има опасност болницата да остане без реално управление, твърди Генчев за мотивите си да поеме лечебното заведение.
До 90 дни трябва да се проведе конкурс за новия управител, който трябва да има специалност „Здравен мениджмънт“. Трима работещи в болницата имат такава специалност. Възможно е новият управител да бъде и външно лице.

Източник: dnesbg.com


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com