Жълт код за опасен вятър в събота

# SvishtovToday 03.02.2018 06:48 215

Днес облачността ще е по-често значителна и главно в планинските райони ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен поривист южен вятър, който северно от планините временно ще се усилва до бурен. Остава топло с максимални температури – между 13° и 18°, малко по-ниски в крайните северозападни райони. В районите от областта, разположени в близост до северния склон на Стара планина, ще духа силен и бурен югозападен вятър - пориви 20-24 м/сек. За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 17°. Продължителността на деня е 09 часа и 58 минути.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за февруари и ще продължи да се понижава.

В планините ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд, над 2200 метра – от сняг. Ще е ветровито, със силен по билата – бурен югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 4°.

По Черноморието облачността ще е значителна, почти без валежи. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на въздуха ще е 13-16°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, в открито море усилване до 4 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com