Дъждовно към сняг в неделя

# SvishtovToday 04.03.2018 07:25 301

Днес ще бъде облачно и на много места ще вали дъжд, който с нахлуването на студен въздух от север, още преди обяд в Северна България ще преминава в сняг. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони – до умерен североизточен вятър. В сутрешните часове в Северна България отново ще има условия за поледици. Максималните температури ще са от минус 1-0° в североизточните, до 15-16° в крайните югозападни райони.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 1°. Остава опасносттта от поледици остава! Продължителността на деня е 11 часа и 20 минути.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за март – ще започне да се повишава.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 1700 метра – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно. Около обяд ще започнат превалявания от дъжд, които по-късно през деня, с понижението на температурите, в северните райони ще се примесват със сняг. Максималните температури ще са 4°-7°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com