Няколко превалявания от дъжд и гръмотевични бури в четвъртък

# SvishtovToday 08.03.2018 07:51 205

Днес ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни ще са в планинските райони и Югоизточна България. Привечер от югозапад ще започне разкъсване на облачността. Ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна България – североизточен вятър. Максималните температури, в повечето места, ще са между 8° и 13°. в София 11°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 11°.Гръмотевични бури от четвъртък късно сутринта да четвъртък следобед. Продължителността на деня е 11 часа и 32 минути.

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под около 1800 метра - от дъжд. Ще духа слаб до умерен предимно южен вятър, който през деня ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра – около 6°, на 2000 метра – около 0°.

По Черноморието ще е предимно облачно и с валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 8-11°. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com