Променливо, но топло време в събота

# SvishtovToday 17.03.2018 07:11 252

Днес южният вятър ще се усили. Ще бъде поривист, след обяд в Източна България и в районите, в близост до северните склонове на планините ще е силен и бурен. Облачността ще е променлива – предимно средна и висока. През деня ще е почти без валежи, а повече слънчеви часове ще има над Западна България. С южния вятър ще настъпи чувствително затопляне: максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, в София около 22° .

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 22°. Възможни пориви на южния вятър в районите от областта, разположени в близост до Стара планина, между 25 и 30 м/сек. При преминаването на студен фронт, още през нощта от запад на изток ще има валежи от дъжд, временно интензивни, на места с гръмотевици. Очаквани количества около 20-25мм.  Продължителността на деня е 11 часа и 59 минути.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за март и през деня ще продължи да се понижава.

В планините ще е ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части бурен до ураганен юг-югозападен вятър. Облачността ще е променлива и на отделни места ще превали дъжд. Ще е по-топло с максимална температура на височина 1200 метра – около 16°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Вятърът от юг-югозапад постепенно ще се усилва и привечер на места вече ще е бурен. Максималните температури ще са предимно между 18° и 23°, малко по-ниски в крайните северни райони. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде от 2 бала по южното крайбрежие, до 3-4 по северното.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com