IX -ти Общински ученически игри по джудо

# SvishtovToday 26.03.2018 07:54 1550

На 24.03. в гр.Свищов се проведоха IX -ти Общински ученически игри по джудо. Те бяха организирани от СК "Джудоспорт" със съдействието на ЗД "GENERALI" и СУ " Димитър Благоев ", където се проведе състезанието.

В надпреварата взеха участие джудисти от пет училища - ОУ "Христо Ботев" - с.Алеково,ОУ "Ф.Сакелариевич", СУ "Цв.Радославов" , СУ "Н.Катранов" и СУ "Д.Благоев" , общо 74 състезатели.

Състезанието бе открито от г-н Андрей Андреев - управител на GENERALI за гр.Свищов, който пожела успех на участниците и нови по-големи постижения в областта на спорта и в училище. Севдан Златанов - старши треньор на "Джудоспорт", благодари на г-н Андреев за това, че за девета поредна година спонсорира игрите, благодари също така на родителите за оказаното доверие и съдействие и на децата за положения труд и постоянство.

На откриването бе почетена паметта на г-н Игнат Игнатов - основател на джудото в гр.Свищов, който изненадващо ни напусна наскоро. Бе отбелязано, че делото му е живо и продължава във всеки един от трениращите и обичащите спорта джудо.

Ученическите игри се проведоха при изключителна конкурентност и емоционалност от страна на училищните отбори, като в призовата тройка се класираха на I-во място с най-много завоювани медали и общо 78 точки - джудистите на СУ "Д.Благоев". Техен треньор е Севдан Златанов. На II-ро място, изненадващо тази година, се класираха ученижите от ОУ "Ф.Сакелариевич" с общо 55 точки с треньор Анатоли Янков. На III-то място са учениците на ОУ "Хр.Ботев" - с.Алеково - 39 точки с треньор Силвия Иванова. На четвърто и пето място останаха отборите на СУ "Н.Катранов" и СУ "Цв.Радославов".

Учениците от с.Алеково и СУ "Д.Благоев" за втора година участваха и се подготвяха по националния проект "Твоят час".


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери