Форумът, от който започват хиляди кариери, отново е в Свищов

# SvishtovToday 27.03.2018 06:47 226

„Национални дни на кариерата“ 2018 ще се проведат за 11-и път в града – на 29 март, четвъртък, в Стопанска академия „Д.А. Ценов“.

На 29 март (четвъртък) от 10 ч. във Стопанска академия „Д.А. Ценов“ ще бъде даден стартът на свищовското издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ – най-голямото кариерно изложение в България. Форумът се организира от JobTiger, в партньорство със Стопанска академия „Д.А. Ценов“ и с генералното спонсорство на Нестле България. Кариерното изложение ще се проведе за 11-и път в Свищов. Както винаги входът за търсещи работа е свободен.

„Национални дни на кариерата“ в Свищов по традиция се посещава от стотици млади хора, като средно един на всеки шест дошли до щандовете на някои от най-добрите работодатели успешно започва работа или стаж. Провеждането на форума в партньорство със Стопанска академия „Д.А. Ценов“ прави събитието по-удобен и по-евтин начин за компаниите да достигнат до много от потенциалните таланти, които все още са свободни на пазара или не са се ориентирали кариерно. Това е особено важно сега, когато един от най-сериозните проблеми пред ръста на бизнеса в България е недостигът на кадри. Тенденцията ще продължи да се утвърждава през 2018 г., и вече достигна непознати досега нива. Това се признава както от представителите на местния бизнес, така и от изследователите на пазара и чуждестранните инвеститори.

С участието на един форум фирмите имат възможност да се срещнат с образовани млади хора от различни специалности и професионални направления, и да предложат всички видове позиции в предприятието. От своя страна младите хора, посетили изложението в удобна за тях локация – сградата на местния университет, имат шанса да получат пряк достъп до специалистите „Човешки ресурси“ на компаниите, за да поговорят с тях за възможностите за развитие и да получат ценни кариерни съвети.

Тази година един от акцентите за дошлите на изложението ще бъде и подобреното потребителско изживяване. Посетителите ще имат възможността да се потопят във виртуалната реалност (VR) на специалния демонстрационен щанд.

Форумът се провежда за 17-а поредна година на национално ниво, като статистиката показва, че до момента над 40 000 души са намерили работа или стаж на него в цялата страна. Повече информация за програмата и участващите компании, както и статистика и история на изложението, можете да намерите на https://careerdays.bg/bg/national-careerdays .


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com