Картини от вълна и модни фотографии на български творци гостуват в Будапеща

# SvishtovToday 11.04.2018 08:22 254

Днес 11 април 2018 г. в Българския културен институт в град Будапеща, Унгария ще бъде представена изложбата „Природата в жената” на Дили Бозаджиева за картини изработени от естествена мериносова вълна и изложба на модните фотографии на професионалистите Алберт Барух и Емил Йорданов. Сред поканените участници от България са също така дизайнерите Елена Алекси – UMAY и Калина Кузманова – Just Kalina.
Изложбите са организирани във връзка с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, а откриването е в рамките на 3rd Global Sustainable Fashion Week Budapest. Основният акцент на модния форум е поставен върху облеклата и дрехите, изработени от естествени материи.

„Работата с вълна е обширно поле с необятни възможности. Магията на изкуството с вълна е нещо, което преоткривам всеки път“

, споделя художничката Дили Бозаджиева.
Красотата на жената и цялата символика, събрана в нейния образ. С ярката си палитра Дили Бозаджиева пренася силата и нежността й върху платното от мериносова вълна. Така загатва поне частица от мистерията на творението.

 

„Харесвам естествените материали и обичам да творя с тях. Обичам ръчно изработените неща, защото те имат душа и сърце, които влагам в тях. Доставя ми истинско удоволствие да предавам любов и емоция в моите произведения. За мен творенията от вълна носят уют, както топлина и хармония"

, споделя авторката. 

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com