Периоди на заоблачаване и слънчево греене в четвъртък

# SvishtovToday 19.04.2018 06:21 132

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. По-късно през деня облачността временно ще се увеличи, но само на отделни места, главно в планинските райони, ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 6° и 11°, максималните – предимно между 20° и 25°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 24°. Продължителността на деня е 13 часа и 36 минути.

Атмосферното налягане след обяд ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за април.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево, но по-късно през деня облачността ще се увеличи и ще е по-често значителна. На места, главно в масивите в западната половина на страната ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 6°.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд облачността ще се увеличи, но през деня вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 18-20°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е 2 бала. Вечерта и през нощта срещу петък с ориентиране на вятъра от североизток, ще нахлува хладен въздух; от север на юг ще превали.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com