Журналистката Генка Шикерова бе домакин на среща с ученици от СУ "Димитър Благоев"

# SvishtovToday 28.04.2018 06:46 590

СУ „Димитър Благоев“ беше домакин на среща с журналистката Генка Шикерова по проект „Журналисти в училище” на Фондация „Работилница за граждански инициативи”. Тя се проведе на 27 април от 09.00ч. в училище и в нея участваха 93 ученици от 8 до 12 клас.

„Журналисти в училище“ е среща, на която се задават ученически въпроси и се получават журналистически отговори. Тя е част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“, при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и има за цел да повиши медийната грамотност на ученици от горен курс на обучение, да стимулира сформирането на гражданска позиция сред подрастващите и да провокира интереса им към журналистическата професия.

Срещата продължи час и половина, като част от въпросите бяха свързани относно журналистическата безпристрастност и влиянието на медиите върху доброволческите и благотворителни кампании. Тя приключи с общи снимки за спомен, с благодарности и пожелания за други подобни изяви.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com