СУ „Николай Катранов“ дава криле на учениците си

# Reporter Svishtov 04.05.2018 07:02 448

С празник под мотото "Нашето училище дава криле на учениците си" СУ "Николай Катранов" в град Свищов отбеляза Дните на приобщаващото образование.

На 3 май в двора на училището ученици, учители и родители се забавляваха заедно. Имаше рисунки на асфалт, песни, танци, стихотворения, балони и хвърчила. Инициатор на събитието бе психологът в училище Милена Богданова, според която с всяко добро дело порасва по едно перце в крилата ни.

В рамките на седмица учениците споделяха своите перца послания за вдъхновението, които на финала украсиха многоцветните крила на училището. "Не се предавай!", "Семейството и приятелите са моето вдъхновение!", "Обичам училището и своите учители!", "Бъди смел!", "Човек се учи, докато е жив!", "Да има здраве, любов и доброта!" са само част от споделените послания, които вдъхновяват децата.

Като специални гости вдъхновители бяха поканени Веселина Спасова, библиотекар в Читалищната библиотека, която е и първата публична библиотека в България и Самуил Михайлов, бивш възпитаник на училището.

"За мен мъдростта и вдъхновението са книгите!"

, заяви Веселина Спасова.

След нея Самуил Михайлов сподели, че училището и изучаването на чужди езици са отворили необятни хоризонти пред него. Освен като успешен студент, те са му осигурили възможност да отиде в далечен Китай и да изучава езика на място, сред много нови приятели. Пред аудиторията Самуил поговори на китайски с едно от децата в първи клас – момиченцето Жиахуи Лиу, което е с китайски произход и заедно със сестричката си учи в училището.

„Мисля, че мотото на празника: „Нашето училище дава криле на учениците си!“ е прекрасно, защото какво е по-хубаво от това децата да са щастливи, да бъдат окрилени и да сбъдват мечтите си! И ако ние – техните учители, можем да ги подкрепим в това начинание дори само с една крачка, дори само с една капка вдъхновение, то ние сме изпълнили своята мисия!“

, заяви в приветствието си от името на ръководството Йорданка Тодорова, заместник-директор на СУ „Николай Катранов“.

Празникът завърши с балони в небето и право хоро, на което се хванаха малки и големи.

 

 

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com