Няколко превалявания от дъжд днес

# SvishtovToday 08.05.2018 06:12 169

Преди обяд ще преобладава слънчево време, а след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в Югозападна България и източните райони, ще превали и прегърми. По-интензивни ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 26°. Продължителността на деня е 14 часа и 26 минути.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още малко ще се понижи.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Рило-Родопския масив, ще има краткотрайни, след обяд – временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 20°-23°. Температурата на морската вода е 17°-20°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com