Променливо време в петък

# SvishtovToday 11.05.2018 06:12 147

Днес облачността ще е по-често значителна и на много места ще има краткотрайни валежи, след обяд придружени с гръмотевици. В планинските и югоизточните райони, валежите ще са значителни. До вечерта дъждът ще спира и облачността над по-голямата част от страната ще намалее. Ще духа до умерен, в източните райони и временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 25°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 24°. Продължителността на деня е 14 часа и 33 минути. 

Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-ниско от средното за май.

Над планините облачността ще е значителна. Ще има краткотрайни валежи, на места след обяд ще са значителни, придружени и с гръмотевични бури. Ще духа умерен, по билата - силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Около и след обяд ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 19-21°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com