Богата програма на Sofia GuitArt фестивал през юни

# SvishtovToday 15.05.2018 08:35 522

Официалното откриване на фестивала е на 8 юни в концертна зала на НМА „Проф. Панчо Владигеров”, където петима млади китаристи ще направят съвместен концерт. Младите китарни таланти са част от европейска платформа, съфинансирана от Програма Творческа Европа на Европейския съюз за периода 2017 – 2021.

Същата вечер концерт са подготвили и българската фюжън формация Banda Del Padre, които ще направят неповторимо изживяване на вечерта с микс от фламенко и латино ритми, с традиционен български и балкански фолклор. Концерта ще е в София Лайв Клуб от 22:00ч.

Следващият фестивален ден е запълнен с множество майсторски класове, лекции и срещи, а вечерта младите таланти ще направят камерен рецитал с Ансамбъл ”Арфи и китари” към НМУ „Любомир Пипков” с художествен ръководител Кохар Андонян.

Вечерта ще завърши с концерти на три български групи- Hive Tressman, Krekhaus и Saint Electrics. Концерта ще в клуб Mixtape 5, от 22:00ч.

На 10.06 младите китарни таланти ще дават майсторски класове в НМУ „Любомир Пипков”, а вечерта закриване на фестивала ще направят Джипски Джаз ( Gypsy Jazz) – проект на Дамян Пейчиноски, Петър Койчев и Веселин Койчев.

https://www.facebook.com/guitartfest/

http://guitart.bg/en/eurostrings

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com