Преподаватели от Стопанска академия представиха свой учебник в Националния дворец на културата

# SvishtovToday 25.05.2018 05:49 2960

На 21 май от 19.00 ч. в Литературен клуб „Перото“ в Националния дворец на културата бе представен новият български учебник по „Бизнес оценяване“ с автори Александър Ганчев, Нигохос Канарян, Владимир Сиркаров и Любомир Димитров. Авторите са преподаватели в катедра „Финанси и кредит“ на СА „Д. А. Ценов“ и са възпитаници на свищовската финансова школа. Учебникът бе представен от специалния гост на събитието Никола Филипов – управляващ партньор в Innovo Investment Management, която е компания, специализирана в управленското консултиране, фирменото преструктуриране, сливанията и придобиванията. Той говори за нуждите на съвременната практика в областта на корпоративните финанси и изясни достойнствата на учебника по „Бизнес оценяване“, които го правят нужен и интересен за академичните и инвестиционните среди у нас. На свой ред авторите последователно разказаха интересни моменти за процеса на подготовка на учебника, неговата философия, структура и посоки за бъдещо развитие. С видеообръщение към гостите на форума се включи и Любомир Димитров, който дълги години живее и работи на Каймановите острови. Представянето завърши с дискусионен панел, на който бяха разисквани въпроси, свързани с проблемите на финансовото образование у нас. Събитието бе уважено от множество представители на академичната общност и финансовата практика.

 

Александър Ганчев е доцент в катедра „Финанси и кредит“ при СА „Д. А. Ценов“. Доктор по икономика от 2009 г. с дисертация в областта на анализа и моделирането на доходността на дълговите инструменти. Чест гост в телевизионни и радио предавания по теми, свързани с икономиката, финансите, банковото дело и проблемите на висшето образование.

Нигохос Канарян е възпитаник на свищовската финансова школа и за продължително време част от преподавателския екип на СА „Д. А. Ценов“. Сега той е преподавател в департамент „Икономика“ в Нов български университет. Доктор по икономика от 2005 г. Носител на наградата „Best paper” на Истанбулската фондова борса. Дългогодишен инвестиционен консултант. Правоспособен оценител на търговски предприятия и вземания.

Владимир Сиркаров е водещ на телевизионното предаване за икономика и политика „Плюс-Минус" по Телевизия Европа. Икономически експерт в Института за дясна политика. Съавтор и дългогодишен водещ на предаването „Boom & Bust“ по Bloomberg TV Bulgaria. Съосновател на Brain Workshop Institute, където извършва консултации в областта на инвестиционния мениджмънт. В момента е докторант към катедра „Финанси и кредит“ при СА „Д. А. Ценов“.

Любомир Димитров е дългогодишен експерт по инвестиции, свързани с недвижима собственост в САЩ и Карибския регион. Мениджър е на икономическия отдел в инвестиционния холдинг Dart Enterprise, базиран на Каймановите острови. Магистър е по счетоводство и данъчно дело от Florida Gulf Coast University в САЩ. Експерт-счетоводител в щата Флорида. В момента е докторант в Стопанска академия.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com