Цветът на автомобила издава характера на собственика му

# SvishtovToday 24.06.2018 07:20 1754

Хенри Форд, американският инженер, предприемач и основател на компания "Форд" навремето заявил, че клиентите могат да избират какъвто цвят автомобил им харесва, стига да е... черен.

Всъщност предпочетеният цвят е отражение на характера на неговия собственик и житейската му нагласа, твърди Анджела Райт, експерт по психология на цветовете. Райт е консултирала редица компании, сред които и "Форд".

"Цветът е универсален език и влияе върху редица всекидневни избори, независимо дали купуваме дрехи, боядисваме къщата си или търсим нов автомобил. Макар често да е несъзнателен, изборът на определен цвят разкрива специфични черти на характера ни"

, казва Анджела Райт.

Вижте какво според Райт "издават" най-предпочитаните 10 цвята за техните собственици:

Черен

Черният цвят е индикатор за мощ, сила, елегантност.

"Ако карате черен автомобил, хората ви приемат насериозно. Черното не е емоционален или "дружески" цвят. Собствениците на такива возила са уверени и не се стремят да впечатлят никого. Черният цвят също така е защитен - обгърнати от него, индивидите се чувстват в безопасност"

, казва Анджела Райт.

Сив

Макар да е смятан за "леко мрачен и депресиращ", сивият цвят е предпочитан от по-зрели шофьори, които нямат какво да доказват и за които не е проблем "да се слеят със заобикалящата среда". Често в по-тежки времена инстинктивният избор пада именно върху сивото.

Бял

Собствениците на бели автомобили обикновено са придирчиви и трудно може да им се угоди. Без да влагат излишни емоции, те държат всичко да е подредено и чисто.

"Белият цвят е безкомпромисен. Посланието на притежателя на такъв автомобил често е "Има си граници. Не ме доближавай!" В някои случаи белите возила са индикатор, че собствениците им се опитват да прикрият характера си"

, обяснява Райт.

Син

Шофьорите на сини автомобили обикновено са надеждни хора, на които може да се разчита. "Едва ли има човек, който да не харесва цвета на небето и морето. Изборът на возило в такъв цвят показва, че собственикът е спокоен, интелигентен, здравомислещ", отбелязва специалистката.

Сребрист

Сребристи коли обикновено карат хора, които искат да изглеждат "готини" и преуспели. "Сребристото е неутрален цвят - сиво, но с повече блясък. Сребристият автомобил издава симпатичен човек, по-скоро обикновен, но копнеещ за малко по-луксозен живот, без да е прекомерно натрапчив".

Червен

Червените возила не са за свенливи хора. Техните собственици са ярки личности, обикновено мъже, които са силни, енергични, пълни с живот и искат да се открояват от тълпата. Неслучайно червеното е цветът на колата, с която желае да се състезава всяко момче - "Ферари".

Червеният цвят стимулира, ускорява пулса, повишава кръвното налягане. При избора на автомобил той се свързва не само с оживление и възбуда, но и с агресия и взискателност.

„Често собственикът на такова возило иска да покаже "кой е шефът"

, казва Анджела Райт.

Зелен

С асоциацията, която буди с природата, зеленият цвят разкрива спокоен, уравновесен собственик на автомобил, традиционалист, индивид, неподвластен на модните тенденции.

Оранжев

Притежателите на оранжеви автомобили обикновено са "слънчеви" индивиди с положителна житейска нагласа, които обичат да се смеят и забавляват.

Бронзов

Собствениците на автомобили с бронзов цвят, както и в нюанси като кафяво и бежово, обикновено са пестеливи и разумни хора. Пред "наблъсканите" с всевъзможни джаджи съвременни возила те предпочитат сигурните и надеждни автомобили.

Жълт

Притежателите на жълти автомобили най-често са млади хора или индивиди, запазили младежкия си дух, и с добро чувство за хумор.

"Жълтото е цветът на егото, оптимизма и самоувереността. Возилото в такъв цвят "крещи", че собственикът му е жизнерадостен, иска да се откроява и обикновено не се интересува какво мислят другите за него"

, казва Анджела Райт.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери