Кога ще приключи ремонта на ул. Черни връх? и други важни въпроси към кмета на гр. Свищов

# SvishtovToday 02.07.2018 06:30 1209

В дневния ред на последната сесия от 26 юни, се обсъди отчет на бюджета от изминалата 2017г. Вероятно въпросите, които могат да се поставят са много и по отношение на обещаното и по отношение на свършеното, но основният акцент се постави върху водещ проект в Община Свищов - Кога ще приключат ремонтните дейности по ул. "Черни връх"? Този и още няколко въпроса бяха поставени от Коалиция за Свищов:

Отчетът по изпълнение на бюджет 2017 г. е съществен документ, в който отчитате дейностите си за периода. Изненадата е, че за пореден път възлови документи не са изпратени по имейлите на общинските съветници, отново поражда въпрос – Крие ли се нещо?

Общинските предприятия продължават да трупат задължения и да са на ЗАГУБА.

В този смисъл няма да се спираме подробно на всички цифри, както сме го правили до сега, а ще поставим няколко въпроса, които вълнуват изключително много обществеността ни:

  • Какво се случва с прословутият ремонт по улица "Черни връх"?

Съгражданите ни са на прага на своето търпение, защото за пореден път ремонтират колите си? Съседни на нас страни за по – малко време възстановиха селищата си след бомбардировките! Освен всичко това да припомним, че това са проекти на предходното управление. От вас се искаше само да ги изпълните, но явно и това ви затруднява.

  • Какво се случи с проектирането на градския стадион, за което платихме, а все още не виждаме спечелен проект или финансиране?
  • Ще се санират ли обещаните от вас жилищни блокове и кога?
  • Ще издържи ли болницата и кога ще се преодолее управленската криза?
  • Къде са външните ресурси, които обещахте да привлечете? Къде са инвеститорите?
  • Направихте ли предвидените основни ремонти на читалищата по селата за над 3 млн., както бяхте заложили?

Няма да ви питаме как харчите парите в ОП Чистота, само ще напомним, че тази зима беше мека и нямаше валежи. Въпреки това в социалната мрежа непрекъснато се качваха материали с непочистени улици и не изхвърлен боклук!

Заложихте рехабилитация на уличната мрежа, но през 2017 г. такава не осъществихте! За сметка на това изтеглихте заем, с който да запълните някои кръпки на изоставената две години от самите Вас инфраструктура. Това е прецедент за нашата община. Заем, който всички ние ще трябва да плащаме години наред.

Зад гърба си оставяте тежко наследство, с което следващото управление ще трябва да се сблъска! Това обаче не Ви попречи сам да се поощрите с увеличение на собствената си заплата г-н Генчев, която е сред най-високите в област В. Търново!

Жалко, защото дълго крепената финансова устойчивост в предходните мандати, е на път да се срине и да остане само един добър спомен, като онези първи исторически неща случили се в града ни!

Мнозинството общински съветници в общинския съвет подкрепи направения отчет. Трудно е да си обясним, не виждат ли тревожните факти? Хора, които са спечелили местата си в местния парламент с лични преференции, не зададоха нито един въпрос, не поставиха за обсъждане нито един проблем. Тишината в такива случаи какво ли означава....?

Против” внесеното предложение гласуваха Бойко Александров, Елиз Караманлиева, Светлана Георгиева.

Въздържали се” – д-р Попов, Мирослав Якимов и Калин Костов.

Всички останали съветници приеха Отчета и гласуваха “ЗА”!

Свищовската общественост вероятно очаква много повече и от съветниците и от кмета г-н Генчев и екипа му! Вероятно толкова си могат...а иначе свищовлии ще продължават да си карат колите по улиците в ремонт близо година и да дишат праха, който стана фон на ежедневието им!


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com