Как да ползваме хладилника правилно

# SvishtovToday 07.07.2018 06:57 575

За някои хора хладилникът е еквивалент на онзи стол с дрехи, който всеки има в спалнята си - претрупваме го със седмици, докато накрая не започне да понамирисва. Шегата настрана, но много от нас ползват хладилника си за всички възможни видове храна, без да си даваме сметка, че някои продукти просто не се чувстват добре вътре. За предпочитане например е да не слагаме в него домати, диня, картофи, чесън, цитруси и лук, ако не искаме да развалим вкуса и качествата им.

Можем обаче спокойно да съхраняваме банани, ябълки, нектарини, круши, праскови и авокадо. Друга грешка, която мнозина допускат, е да слагат хляб и други тестени продукти в хладилника. Ниските температури изсмукват влагата и пухкавия вид на хляба, а с това и вкуса му.

Ако все пак ядем малко хляб и го купуваме за по-дълго, тайната е да го държим във фризера и да вадим само колкото ни е необходимо. Нещо, което ще изненада мнозина - мястото на бутилката прясно мляко не е на вратата на хладилника, макар височината ѝ да подсказва именно това. 

Нито на яйцата (въпреки специалните форми за тях), нито на млечните и месните продукти.

Проблемът е, че температурата на вратата е най-променлива, тъй като най-много се влияе от всяко отваряне и затваряне, а това не понася на тези продукти.

И една много полезна хитрина, с която да избегнем появяването на слуз по зеленчуците в хладилника. Парче домакинска хартия в плика при зеленчуците попива цялата влага и ги запазва сухи и свежи.

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com