Няколко превалявания и силни гръмотевични бури в понеделник

# SvishtovToday 09.07.2018 05:54 148

Днес над по-голямата част от страната ще се задържи предимно облачно, временни разкъсвания на облачността ще има преди обяд в югозападните райони и на места в Горнотракийската низина. С прекъсвания валежите ще продължат, като на места, главно в Западна и Централна България ще значителни. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Остава хладно с максимални температури между 21° и 26°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от  26°. Продължителността на деня е 15 часа и 15 минути. Гръмотевични бури, някои от тях силни ще са от понеделник сутринта до вторник следобед; бурите могат да причинят внезапни наводнения. Отново ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки. Количества - 5-15 л/кв.м, но на отделни места в областта до 20-25 л/кв.м.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще е облачно и дъждовно. Върховете често ще са в мъгла. В следобедните часове и вечерта ще се развият и гръмотевични бури. Вятърът ще е до умерен от северозапад, в източните масиви – от югоизток. Хладно, с максимална температура на височина 1200 метра – около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места ще има превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на въздуха ще е 24-26°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com