Спортен талант записа „Финанси” в Свищов с подкрепата на Фондация „Проф. д-р Минко Русенов”

# SvishtovToday 14.09.2018 11:15 1613

След успешно явяване на кандидат-студентски изпит в рамките на прием 2018/2019 г. свищовската Алма матер има за първокурсник спортен талант – Цветелин Валериев Иванов. Младият спортист е картотекиран от лятото на 2018 г. в селекцията на ОФК „Академик” – Свищов с треньор Евгени Маринов и играе на позицията ляв защитник. През настоящата година е завършил Спортното училище в Русе с профил футбол. Цветелин Иванов е класиран и записва „Финанси” като първа желанa специалност в редовна форма на обучение. Специалността е най-голямата в свищовската академия и независимо от рестриктивната министерска политика при определяне на държавната поръчка в професионално направление „Икономика” има за пореден път трицифрен брой записани студенти в първи курс. Записалите платено обучение финансисти-бакалаври през 2018/2019 г., надвишават двукратно държавната поръчка за специалността в задочна форма.

От началото на новия футболен сезон „Академик” – Свищов има три победи и две загуби и заема позиции в първата половина на таблицата на Северозападна „В” футболна група. Над половината играчи от селекцията в студентския отбор са абитуриенти от 2018 г. и формират един истински младежки облик на този най-млад като средна възраст български футболен отбор.

Разноските за заплащане на таксите за кандидатстване и записване на футболния талант бяха поети от академична фондация „Проф. д-р Минко Русенов” след целево дарение от председателя на фондацията и ръководител на финансовата катедра проф. д-р Андрей Захариев. От своето учредяване през 2017 год. Фондация „Проф. д-р Минко Русенов” е подпомогнала с парични и предметни стипендии и награди десетки студенти и средношколци. С най-значим мащаб са стипендиите на името на „Банка Пиреос”, финансирани от едноименната банкова институция, които подкрепиха след селекционна процедура с по 3000 лв. обучението на петима отличници-финансисти през учебната 2017/2018 уч. година.

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com