15 факта за Монсерат Кабайе

# SvishtovToday 06.10.2018 07:53 1275

1. Кабайе има щастлив семеен живот. Самата тя споделя:

"Аз съм щастлива, че съдбата ми позволи да направя кариера. Но на първо място съм горда, че създадох прекрасно семейство, и имам две прекрасни деца. В къщата на родителите ми, гледайки отношенията на мама и татко осъзнах, че е важно никой човек да не е доминиран. И по същия начин, аз и съпругът ми се опитваме да отглеждаме децата си. Всяко дете има своя собствена човешка личност, със свой собствен характер, които трябва да бъдат уважавани. И аз съм горда да кажа, че нашето семейство е хармонично. Винаги се опитвам да уверя хората, че децата ми не страдат, защото майка им е знаменитост. В крайна сметка музиката - това е просто само моя работа. Освен музика имам, разбира се, други интереси и отговорности. И те са преди всичко - моето семейство. Когато дойде моментът в който няма повече да пея, не искам да ме съжаляват. Аз все още ще бъда щастлива. Самият живот е красив, а най-важното е да не се проваля заради собствените ни грешки".

2. Какво обича Монсерат Кабайе?

- Плуването;

- Разходките;

- Шофирането на кола, което прави перфектно;

3. Много обича да похапва.

Певицата обожава пая на майка си, като дори сега, когато времето и позволява, тя пече сладкиши с ягоди у дома си.

4. Пристрастена е към рисуване.

"От най-ранна възраст съм искала да рисувам. В началото с акварел, а след това - с молив или по-скоро - парче въглища. След време, когато се почувствах уверена дори се осмелих да рисувам с маслени бои. Това, разбира се, е наивно рисуване, но аз направих няколко портрета. Също така и натюрморти, които са доста добри. За съжаление имам прекалено малко време за тази страст. Въпреки това, когато пътувам за дълго време, вземам със себе си албуми с хартия и рисувам това, което виждам от прозореца на хотелската си стая. Това е хобито, което ми доставя много голямо удоволствие."

5. В професионален аспект певицата не може да работи във Финландия. Когато през 1992 година пее в театрите „Большой“ и „Мариински“, разваля без колебание договора с Хелзинки. Финландската общественост приема хладно звездата, и тя категорично отказва турнета в скандинавските страни, позовавайки се на неразположение.

6. Освен като оперна певица, Монсерат попада и в различни поп класации. Фреди Меркюри, вокалист на рок групата „Queen“, е бил фен на таланта й, а по време на първата им среща, те пеят на пианото през цялата нощ. Стават големи приятели, а с песента „Барселона“, създадена специално за Летните олимпийски игри в Барселона през 1992-а година, сингълът от албума два пъти печели поп класациите във Великобритания и постига невероятен успех в цял свят.

7. Партньори и приятели. В продължение на много години певицата Кабайе и Хосе Карерас също са свързвани от силно приятелство. Монсерат му помага да се бори с болестта левкемия. Друг близък неин приятел и велик певец е тенорът Пласидо Доминго, с когото пее в "Сицилианска вечeрня". Развила е силна връзка с Елена Образцова.

„Ние имаме опит заедно - щастливи и тъжни моменти, и това ни обедини. Запознах се с Лена по много интересен начин. След шоуто тя дойде при мен и падна на колене, казвайки: "Възхищавам се на таланта ви"!

Тя свали от врата си една много красива кожена каишка и искаше да ми я даде, но аз се пошегувах, че тази Боа ми допада повече като декорация за ръкавици или шапки. След това чух Образцова да пее Кармен, после се завтекох към Лена и паднах на колене. За мен беше такова удоволствие, че Лена ме накара да плача! След това Образцова също се пошегува- да приготвят сценичен кран, който да вдигне огромното ми тяло на сцената".

8. Монсерат е интересна съвкупност от целенасочена певица на сцената, и дезорганизирана в живота човек. Дори успява да закъснее за… собствената си сватба!

9. За дългия си живот на сцената се е научила добре на неговите закони: човек не може да бъде слаб, не може да се подчинява на волята на друг, невъзможно е да прости липсата на професионализъм.

10. Не е безразлична към нещастията на другите. Монсерат Кабайе изнася концерти не само отговаряйки на нуждите на обществото и зачитането на личните си интереси, но също така и за безкористни цели. Певицата, заедно с дъщеря си - Монсерат Марти, организира благотворителни концерти в редица "горещи точки" на планетата. Въпреки световната си слава, звездата казва, че тя не е от значение за нея. Най-важното е да пее за хората, които обича.

11. Мода.

Кабайе никога не си е купувала дизайнерски дрехи, защото майка й е моден дизайнер по професия.

12. Религия. Монсерат Кабайе е православна католичка и вярва в Бога. Тази вяра и позволява да пренебрегва страстта на театралната битка зад кулисите и съперничеството.

13. Заслугите и неуспехите.

В Родината си Монсерат Кабайе е на най-високия пиадестал. Само един списък с нейните титли и награди, според експертни оценки, ще отнеме цели шест страници! Монсерат е наградена с ордени и медали от различни държави.

14. На въпроса „Как обича да почива“, звездата отговаря:

„Моята почивка е когато се занимавам с музика. Дава ми вътрешен мир и покой“.

15. За семейството. Преди няколко години на Монсерат Кабайе предстои концерт, но синът и е болен. Билетите били разпродадени една седмица предварително, но Монсерат, без дори да мисли, купува билет за самолет и отлита за Испания, за да подкрепи сина си. Тогава театърът дава певицата под съда, но губи делото. За този случай Монсерат каза:

"Изглежда дори съдиите разбират, че семейството е по-важно в живота и е преди всичко".


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери