37 златни и една диамантена сватба организираха в Павликени

# SvishtovToday 14.10.2018 07:01 1189

Своите златни сватби празнуваха едновременно 37 семейства в събота в Павликени. Заедно с тях празнуваха и семейство Стефан и Люба Иванчеви с 60-годишен брак. Тържеството по традиция за седма година се организира от Община Павликени и е лична инициатива на кмета инж.Емануил Манолов. Цел е да даде положителен пример на младите хора и да ознаменува запасването на християнските ценности и брака като основа на българското общество.

Белокосите съпрузи се врекоха във вярност повторно 50 години след първите си бракосъчетания през 1968 г. Градоначалникът лично ръководи ритуала по преподписване на гражданските бракове.

„През всички тези 50 години Вашите бракове се крепят на любовта и със сигурност на многото двустранни компромиси и търпение. И днес любовта между Вас е жива. Помните ли най-хубавите пожелания, когато се женихте? Ето, че те са се сбъднали и вие продължавате да бъдете заедно и да се обичате“

, обърна се към празнуващите градоначалникът.

На съпрузите кметът подари плакети за спомен от празничния ден.

След като оставиха своя подпис на специално изработеният брачно свидетелство за златна сватба, двойките продължиха празника с танци и веселие. Силната любов, съхранена през годините е разковничето за дългия и успешен брак, казаха някои от двойките.

„Много е важно да създадеш семейство, от което семейство да се гордееш“

, казаха дългогодишните семейства.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери