Василена Димитрова с престижно класиране на кулинарна надпревара

# SvishtovToday 10.11.2018 07:24 1341

UniChef Junior е кулинарно състезание, в което ученици от гимназии с кулинарен профил могат да пренесат своите умения от „класната стая” в професионалната кухня. Състезанието протича в два етапа: В първият участниците трябва да представят снимка и рецепта на свое ястие, в състава на което са включени продукти на Knorr Азиатска серия. След одобрение на снимката тя се качва на сайта Unichef.bg и се гласува за нея. Десетте рецепти, събрали най-много гласове се класират за финали в София. Там в рамките на 1 час трябва да се приготвят 3 ястия от избрания специалитет.

Тази година в първи кръг са заявили участие 23 училища с кулинарен профил. Между 10-те финалисти бе и Василена. Под строгите погледи на международно жури, включващо шеф-готвачи от Франция, Канада и Тайланд тя приготви своето „Свинско бонфиле с екзотични гъби, сос розе и пюре от манатарки”. Строги, но справедливи кулинарните корифеи класираха Василена на четвърто място, изказаха своите поздравления за вкусно приготвеното ястие, безупречната хигиена и интересната презентация.

За Василена това е първо участие и класиране в национална кулинарна надпревара. Конкуренцията от участници, както и обективното международно жури правят победата на свищовската възпитаничка още по- ценна. Сама за себе тя поставя доста високо летвата лично за себе си и очакванията на своите преподаватели и приятели.

Svishtovtoday.com изказва Благодарност на всички, които бяха съпричастни и подкрепиха Василена по пътя ѝ и това предизвикателство.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com