Поредно признание за възпитаник на Търговската гимназия

# SvishtovToday 05.12.2018 09:59 471

Носителят на златен медал и купа от тазгодишното Национално състезание „Най-добра бизнес идея“ Лъчезар Красимиров Богомилов, ученик  от ХІІ-а клас, специалност „Икономическа информатика“, получи ново признание за своето високо ниво на владеене на икономически знания и компетенции и отлични умения за представяне пред публика.

За поредна учебна година възпитаник на Търговската гимназия е единственият ученик от град Свищов – стипендиант на Фондация „Атанас Буров“. За престижната стипендия той се конкурира с 53 ученици от професионални гимназии в страната, отговарящи на критериите за участие в конкурса:

– отличен успех през всички години на обучение;

- участие в извънкласни форми по професионална подготовка;

- награди от национални и регионални състезания и конкурси;

- стаж и участие в проекти.

Лъчезар премина успешно през всички етапи на конкурса: изпращане на  мотивационно писмо до Председателя на УС на фондация „Атанас Буров; участие в дискусия на тема: „Българската икономика днес и утре. България в Еврозоната - кога и при какви условия”; разговор с комисията относно плановете за професионално  развитие,  оценка на общоикономическа култура  и ценностна система.   

Нашият талантлив и амбициозен ученик се представи отлично и заслужено се превърна в един от 16-те ученици от професионални училища в страната, одобрени за стипендианти на фондация „Атанас Буров“ за учебната 2018/2019 година.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com