Биячите на футболната легенда на Академик Свищов с условни присъди

# SvishtovToday 09.12.2018 08:04 2005

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районната прокуратура в Свищов, четирима мъже са осъдени за хулиганство и причиняване на телесна повреда на съгражданин. Наложено им е наказание, на всеки по 12 месеца условно с изпитателен срок от три години и шест месеца, съобщи държавното обвинение.
Случаят с нападнатия погрешка и жестоко пребит Станчо Спасов - един от футболистите с най-много мачове за „Академик” Свищов и дългогодишен капитан на отбора, скандализира Свищов.
Д. Л., И.Ш., Ш.Ш. и С.Л. се признали за виновни, за това, че на 12 август т. г. в гр. Свищов, по хулигански подбуди, действайки в съучастие, причинили на 74- годишния мъж две средни телесни повреди, изразяващи се в закрита гръдна травма /счупване на шест поредни ребра/ и контузия на бял дроб с двустранни плеврални изливи в гръдната клетка, разстройство на здравето временно опасно за живота.
Причина за нанесения побой е възникнал скандал между двама велосипедисти и един от извършителите. Мъжете припознали потърпевшия, като един от двамата велосипедисти и решили да „изяснят“ възникналото по-рано недоразумение. Споразумението има последици на влязла в сила присъда.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com