Читалището в гр. Свищов подготвя благотворителен базар в подкрепа на Михаил, страдащ от детска церебрална парализа .

# SvishtovToday 01.02.2019 09:55 774

Пристигнаха двете кислородни палатки, изработени съобразно нуждите на Детско отделение в Свищовската болница, които да заменят старите такива, съобщи д-р Румяна Николаева, началник на отделението.

Закупуването на кислородните палатки стана възможно благодарение на инициативата на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ за организиране и провеждане на Коледен благотворителен базар, набраните средства от който да се дарят на Детското отделение в Свищов за закупуване на необходимо за лечението на децата оборудване. В изработването на Коледни изделия и украшения за базара участваха децата от Работилница за таланти „Аз мога“, от танцовите форми и от класовете по музикални инструменти към Школата по изкуства към Свищовското читалище. След оповестяване на идеята за целта на дарението, в базара изявиха желание да участват със свои изработки Гергана Рашкова, Ася и Георги Кирилови, децата от III „б“ клас при СУ „Николай Катранов“ с класен ръководител Силва Христова и учител Стела Антонова.

Освен, че разшири мащабите на Коледния благотворителен базар и участниците в него надхвърлиха „рамките“ на Читалището в Свищов, идеята привлече и много посетители. За около две седмици, колкото продължи базарът, бяха събрани 922,50 лв. В първите дни на януари 2019 година средствата бяха предоставени на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ ЕООД за закупуване на медицинско оборудване за нуждите на нейното Детско отделение. Така, с общи усилия, крайният резултат надхвърли очакванията на организаторите да се съберат средства поне за една кислородна палатка и стана възможно поръчването и изработваното на две такива, което е достатъчно за капацитета на Детското отделение в нашия град. Останалите средства ще се използват за закупуване на друго оборудване, необходимо на Детското отделение и неговите пациенти.

И макар Свидетелството за дарение и Поздравителният адрес от д-р Пламен Пелов, Управител на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович” ЕООД, да са адресирани до ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”, те са за всички, които проявиха съпричастност, прегърнаха идеята и направиха така, че тя да се реализира.

Следващият благотворителен базар, който подготвя ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”, ще е с ръчно изработени мартенички. Събраните от него средства ще бъдат предоставени на семейството на 7 годишния Михаил от Свищов, с детска церебрална парализа, за неговото лечение.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com