Първа копка за изграждане на многофункционална спортна площадка

# SvishtovToday 14.05.2019 10:57 1075

На 14.05.2019 г. в двора на СУ „Димитър Благоев“ – гр.Свищов беше направена първата копка по проект „Изграждане на многофункционална спортна площадка“ на „Красива България“, подаден от Община Свищов. С Решение №1 от 19.02.2019 г. Управителният съвет на проект „Красива България“ одобри за финансиране и реализация проектно предложение на община Свищов на обща стойност 191 489,00 лева.  
Наличието на добра материално-техническа инфраструктура, подходящи оборудвани съоръжения ще допринесат за популяризиране на спорта, както и за осмисляне на свободното време на всички ученици.
Настоящото проектно предложение ще допринесе за подобряване на материалната база СУ „Димитър Благоев“ – гр.Свищов и качеството на предлаганата образователна услуга.
Церемонията беше открита от Фанфарен оркестър „Акорд“ при СУ „Димитър Благоев“ – гр.Свищов. Кмета на Община Свищов - Генчо Генчев представи накратко проекта, поздрави спортните отбори на училището и им пожела успехи в бъдещите изяви, като им осигурява място за качествено провеждане на тренировките. Директора на СУ „Димитър Благоев“ гр.Свищов – г-жа Цветанка Кирова изказа благодарности на Община Свищов и по българска традиция ливна менче вода със здравец за успешното реализиране на проекта.

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com