Летен дъжд в понеделник

# Reporter Svishtov 08.07.2019 02:35 122

Днес, с предимно умерен северозападен вятър, през страната преминава студен атмосферен фронт и с него въздушната маса ще се лабилизира. Главно около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В Южна България температурите ще са все още високи – до 35°-36°, докато в Северна – ще се понижат и ще бъдат 28°-32°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 32°, минимална 17°. Продължителността на деня е 15 часа и 17 минути. Слънчевият огън в неделя бе потушен от среднощния буреносен дъжд. Днес от сутринта ще ни върви по вода. Краткотрайни валежи за "Добро утро", северозападен охлаждащ вятър, облачно следобед, ясно вечерта. Авиоотряд "Комар" отлага полетите поради лоши условия на времето. но комарите НЕ.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за юли, но през деня слабо ще се повиши

Над планините около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегъми. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра – около 16°.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността и около и след обяд на места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е предимно умерен. Максимални температури на въздуха: от 27-28° на север, до 32-33° на юг. Температурата на морската вода е 26-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com