Хладно време в петък

# Reporter Svishtov 16.08.2019 03:15 159

Днес с умерен и временно силен, предимно северозападен вятър, ще продължи да нахлува хладен въздух. Облачността ще е променлива, по-значителна над източните и южните райони и на места там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

Свищов и региона прогнозна максимална температура от 30°, минимална 15°. Продължителността на деня е 13 часа и 57 минути. Ясно утро. Захлаждането продължава, макар едва да се усеща. Разкъсана облачност и ако накой облак се разкъса към 8-9 часа може да завали. Слънчево през останалото време. От сутритна ми звучи в главата един рефрен от позната детска песничка " Зеленчуци, който не яде....". Може би , защото е петък - пазарен ден! 

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - слабо ще се понижи.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над Родопите и на места там, главно в следобедните часове, ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен, по билата временно и силен западен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в часовете преди обяд и на места ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 25-28°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com