Втора номинация за кметския стол в Свищов през есента от адв. Калин Костов

# SvishtovToday 19.08.2019 10:38 1665

Алтернатива на партийния картел около настоящия кмет Генчо Генчев предлагат на гражданите на общината колегите от сдружение „Площад Алеко”. 

Те официално обявиха решението си да издигнат кандидатурата на своя председател адв. Калин Костов в кметските избори на 27 октомври. От едноименното сдружение ще предложат и листа с общински съветници с ярко изразен независим, граждански профил.

Официалната номинация ще бъде направена в началото на м.септември, като под надслова „Гражданско единство” сдружението търси подкрепата на малкото останали партии, необвързани с местното статукво, които са готови да приемат да бъдат юридически носители на инициативата.

В своето съобщение до свищовската общественост хората от сдружението определят настоящата политическа ситуация като напълно безпринципна и възмутителна.

„Когато всички политически партии са в управлението, за гражданите остава единствено ролята на опозиция”

– твърдят те.

Листата им ще се състои изключително от млади хора и доказани професионалисти, които в голямата си част не са участвали в партийни структури досега.

„Целта ни е да покажем, че в тях има много повече потенциал, отколкото в партийците, скрили се зад абревиатурите на големите национални партии. Ако избере тях, Свищов избира да запази бъдещето си, това ще е основното ни послание”

– продължава сдружението в своето обръщение към гражданите.

Силен акцент на работата им ще е привличането към инициативата на многобройните свищовски емигранти, напуснали най-вече по икономически причини града през последните години.

„Това са хора непотърсени и непотребни за местните партийни структури, защото не могат да бъдат контролирани, притежават професионализъм и инициативност. Причината да не живеят в града е именно настоящия модел на управление и начин да помогнат е да бъдат привлечени за политическо участие. Свищов е най-бързо обезлюдяващият се град именно заради недопускането на качествени хора в процеса на вземане на решения на местно ниво.”

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com