ДО ПЕТЪК БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ В СВИЩОВ

# SvishtovToday 19.08.2019 11:02 627

Отново се възобнови пожарът на старото сметище в Свищов. Заради усложнената обстановка е обявено бедствено положение.

Възпламенила се западната част на сметището, което е на десетина километра от Свищов и няколко села. Има силно задимяване, ситуацията е усложнена, заяви кметът на Свищов Генчо Генчев:

„Изключително сериозно е положението към този момент. Четири автомобила на противопожарната служба са на място. Пристигат автомобили от Белене, от АЕЦ „Козлодуй“, от Горна Оряховица, от Полски Тръмбеш, за да успеем да овладеем ситуацията. Община Свищов обяви бедствено положение“.

Кметът Генчо Генчев увери, че няма опасност за населението и на този етап не се налага евакуация на хората от вилната зона, която е на около 50 метра от гоящото сметище.

Няма яснота каква е причината за възобновяването на пожара. Старото сметище на Свищов, в което са депонирани близо 360 хиляди кубически метра отпадъци, се запали на 14 август, а през почивните дни обгази града.

В цалата създала се ситуация питанията са няколко:

  • Кой допусна това да се случи?
  • Каква е реалната площ на сметището към момента? Обявените декари площ са 50, а в действителност са около 120 декара. В противен случай ресурса необходим за погасяването му ще са значително занижени....... Не е възможно да се овладее ситуациятя!
  • Какво се прави в момента?
  • Прекратена ли е отпуската на пожарникар №1 на общината и почитен гражданин, шеф на общинска сигурност, Сефан Димитров? 

Питайте свищовлии, ПИТАЙТЕ!

 

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com