Царска туршия

# Reporter Svishtov 31.08.2019 03:59 2845

Есента е любим сезон за всички, които обичат да правят туршия. А царицата на туршиите безспорно е „Царската туршия“. Наречена е така, вероятно заради богатия си вкус и по-специалното зеле, с което се приготвя. Но да не губим време в дълги увертюри, направо да преминем към главната задача.

За да се получи хубава и вкусна туршия е важно, да изберете пресни зеленчуци. Не правете компромис с качеството на карфиола, зелето, морковите и камбите, ако искате през зимните месеци, да се наслаждавате на старата и добре позната на мнозина салата.

Продукти:

4 кг. пресен хрупкав карфиол ( зеле)

2 кг. моркови

3 кг. камби

1 бр. целина

1 кг  зелени домати

Маринатата: за  1 буркан омния (800 гр.)

Налива се до резката на буркана оцет.

1 суп. л. сол

2суп. л. захар

1 аспирин

4-5 зърна чер пипер или бахар

Приготвянето:

Измийте карфиола, морковите,зелените домати и камбите, и ги надробете според собствените си предпочитания. Целината нарежете на ситно. Редете продукти по избор-карфиол,зелени домати, моркови, кубчета целина, камби и най отгоре целина. Доливате вода да покрие продуктите в буркана и затваряте. Бурканите трябва, да бъдат, с капачки позволяващи лесно да се завъртат, тъй като е добре, поне в първите десетина дни да ги обръщате, за да може маринатата, да се поеме добре от зеленчука. Необходими са около 10-12 буркана.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери