СДС Свищов откри своя нов офис и обяви, че застава зад адв. Калин Костов и листата на сдружение Площад Алеко

# SvishtovToday 11.09.2019 06:20 1067

С водосвет, отслужен от отец Евгений Ганев и импровизирано тържество, на което звучаха емблематични песни от началото на прехода бе дадено началото на предизборната кампания на Съюза на демократичните сили в Свищов. Събитието съвпадна и със символичното откриване на новия офис на синята партия, намиращ се на партерния етаж в сградата на Битовия комбинат на пл. „Свобода”.

   

Първата демократична партия използва повода и да обяви намеренията си за местния вот на 27 октомври в присъствието на лидера на местната структура Емил Димитров и заместник-председателя д-р Марияна Лазарова.

За изненада на мнозина СДС не се присъедини към гласовития хор на местните партийни структури, включително и на партньора си в Европейската народна партия – ГЕРБ, които в Свищов подкрепиха кандидатурата на действащия кмет Генчо Генчев, а заложи на нестандартно решение – да даде рамо на сдружение „Площад Алеко” и неговия учредител адв. Калин Костов, които обявиха намерението си да се явят на местните избори като алтернатива от името на гражданите срещу наложения им партиен модел.     

В присъствието на бившите председатели на СДС от началото на прехода досега Поликсения Саркисян и Сергей Плетньов, знакови сини активисти в лицето на Тодорка Костарелова и проф. Радослав Габровски настоящият председател Емил Димитров заяви:

„СДС винаги е черпило енергия за живот от корените си. Това са гражданите на Свищов. Те не могат да бъдат вкарвани в партийни калъпи и модели. Те усещат много ясно кое е истинско и автентично и кое не е. Именно затова местната структура подаде ръка на призива на гражданското сдружение „ПЛощад Алеко”, в чиито редици има хора с автентични биографии, и подаде ръка за сътрудничество в името на бъдещето на града и общината. Ние решихме да бъдем политически носител на тази идея и ще подкрепим номинацията на сдружението за кандидат-кмет на общината в лицето на адв. Калин Костов и ще сме част от листата за общински съветници. Това е правилният път за възраждането на синята идея в Свищов и присъствието на толкова много знакови фигури от историята на синята партия на това събитие е ембелематично послание към демократичната общност в града. Няма място за ревност, няма място за сметки, няма място за претенции и задкулисие – за всеки в града и общината е ясно, че има два отбора – този на партиите и този на гражданите. В СДС имаме достатъчно опит и разум да знаем, че когато сме изправени пред подобен избор, няма място за колебание – ние сме с младите хора на Свищов, за да дадем едно негово ново начало.”

От името на сдружение „Площад Алеко” адв. Калин Костов благодари и допълни:

„Получената подкрепа от синята партия е символична. Ние вярваме в приемствеността и на поговорката, че където е текло, пак ще тече. В личен план за мен и Емил Димитров, с когото в годините съвсем не сме били единодушни има персонално предизвикателство – да изградим следващото поколение свищовски общественици, да предадем своя опит и знания. СДС заяви своята напълно безкористна подкрепа за предложената от нас идея, нямаше пазарлъци, претенции или резерви. Историята на СДС много прилича на историята на град Свищов – низ от възходи и падения, в които пламъкът на идеята за доброто оцелява.”

Заместник – председателят на СДС д-р Марияна Лазарова сподели;

„Като възпитаник на Стопанската Академия за мен е винаги радост да се връщам в Свищов. Искам да го виждам такъв, какъвто го помня и хората, събрани около СДС могат да върнат неговото ниво. Надявам се, че г-н Костов като млад, интелигентен и възпитан човек може да приеме от мъдростта на старата дясна партия и ще вложи ентусиазма на младите хора с непартиен, експертен и емоционален дух в бъдещето на града, който толкова много обичаме всички!”

Видео от събитието тук


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com