Облачно във вторник

# Reporter Svishtov 08.10.2019 03:24 426

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно, на места в Южна България с превалявания от слаб дъжд. Около обяд от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и да намалява и до края на деня над повечето райони ще се установи предимно слънчево време. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури между 12° и 17°, в София около 13°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 16°, минимална 4°. Продължителността на деня е 11 часа и 24 минути. Сутринта - хладно, по точно студено време. Ясно защо? ЕСЕН. Предиобед облачно, но слънцето  не ще се стърпи да се крие и ще се усмихне, разкъсвайки облаците. Слънчев следобед. За разнообразие - североизточен вятър. А дали ще е така ? Няма да се пазарим, по добре на пазара. Там са  всякакви пазарлъци.

Атмосферното налягане ще продължи бавно да се повишава и ще бъде по-високо от средното за октомври.

Над планинит.е облачността ще е предимно значителна и на места, предимно в масивите от Южна България ще има слаби превалявания от дъжд, над 1800 метра – от сняг. По-късно през деня от запад валежите ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще бъде предимно значителна и на места, главно по-южното крайбрежие ще превалява дъжд. След пладне от север ще настъпи процес на намаление на облачността. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 14°-16°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com