По топло и слънчево в сряда

# Reporter Svishtov 09.10.2019 01:37 421

През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. По-значителна облачност ще има все още над южните и източните райони. В сутрешните часове на места в котловините и низините на Южна България ще се образува мъгла или ниска облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са между 4° и 9°, на места в котловините и низините - и по-ниски; там ще има слани. През деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони до умерен южен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 18° и 23°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 24°, минимална 8°. Продължителността на деня е 11 часа и 21 минути. Ясно и хладно есенно утро. По топло и слънчево  през целия ден. При такова време в сряда не се сяда. Почистете градините, дворовете, засейте есенните лук, чесън, спанак и други зеленчуци. Изберете си младо дръвче и го посадете. Следващите 4 години ще видите какви плодове ще даде. Каквото посадим, това ще поникне.

.Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - слабо ще се понижи.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, в планинските масиви в Западна България и временно до силен запад-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 10°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com