10-ТЕ ЛЪЖИ НА ГЕНЧОВАТА ПРОПАГАНДА

# SvishtovToday 24.10.2019 06:47 4301

Генчовата пропагандна машина работи на пълни обороти с надежда за къса памет на избирателя, заливайки уеб-пространството и пенсионерския социум в общината с дългоопашати лъжи и натруфени хвалби, които биха изчервили със самобитността си и Барон Мюнхаузен. Все по-непопулярният кмет на Свищов се стреми да компенсира слабата кампания, празните салони и демотивираните си привърженици с откровени измислици. Да изброим някои от най-популярните митове и легенди, сътворени от пропагандната машина на кмета-фолклорист:

1. Кандидат-кметът Х, Y или Z се е разбрал с Генчев и симулира предизборна кампания. Лъжа! Всички негови опоненти в тази кампания водят мотивирана агитация и не влизат в съглашения с досегашния градоначалник.

2. Няма нужда от партии и от избори, всичко е ясно от самото начало поради тлъстата подкрепа на водещи партии. Лъжа! Въпреки меракът свищовските избиратели да бъдат поставени пред свършени факти и липса на алтернатива, в тези местни избори са регистрирани рекорден брой кандидати за кмет и листи за общински съветници.

3. Режем ленти на ремонтираните 43 улици, а гласоподавателите в строй благодарят на Генчев с бюлетина в урната. В действителност недовършени и/или с дефекти са половината улици от списъка.

4. Кандидат-кметът Костов бил човек на ВТ Инженеринг, които са виновниците за водната криза в Свищов. На тази лъжа би завидял и Гьобелс! Редица публикации показват, че въпросната търновска фирма е любимка на Генчев. Не случайно през 2017г. тя е спечелила договор с общината и е извършила ремонта на томографа в болницата.

5. Генчев е подкрепен от ВМРО, редом до ДПС. Кръгла ЛЪЖА!

Този кьорфишек от старта на кампанията накара шефът на Националния предизборен щаб на патриотите Юлиян Ангелов да даде безпрецедентно изявление, че това „не отговаря на истината, а дори би могло да се използва за уронване на доброто име на ПП”ВМРО-Българско национално движение”.

6. Общината процъфтява и е стабилна финансово. Обаче има признаци за свръхзадлъжнялост и неразплатени разходи, очертава се въпиюща нужда от мерки за финансово оздравяване. Говори се за надхвърлени разходи в обекти от общинската инвестиционна програма, включително ремонта на общината. Тъй като информацията по въпроса е оскъдна и умишлено засекретена, се надяваме че бъдещият кмет ще извърши обстойна проверка и пълна финансова ревизия на изтеклия мандат на Генчев!

7. През мандата са усвоени значителни пари по различни проекти и програми. В действителност - несбъдати обещания за инвестиции, розови мечти за индустриална зона и европейски проекти, насочени към „меките мерки”, от които полза имат основно консултантите и проектните менижъри. Както и надежди за МИГ и МИРГ, които биха докарали сериозни европейски пари в селата и при рибарите, но които се изпариха – съвсем очаквано, при кадровия потенциал основно от верни и послушни съселяни от Царевец.

8. Миражите за ремонтирана и нова спортна инфраструктура – стадион, спортна зала, плувен басейн. Налични са само в локумено разтегливите изявления на Генчев.

9. Санирането на жилищни сгради е приоритет за местната власт в Свищов. Да, ама не! Кампаниите по санирането се сведоха до събиране на заявления, молби, регистрации. Очевидно е, че стотици наши съграждани бяха излъгани, а обяснение не беше дадено. Ние нали си знаем, че обещаното не е като даденото!

10. Независимият кандидат-кмет Генчев е издигнат от инициативен комитет от бизнесмени и културни деятели. В действителност в тази инициативна група никога не са се виждали заедно наживо, а са събрани „служебно” и без право на отказ. За доказателство можете да видите как част от тези съграждани убедено агитират за други кандидати, политики или листи.

Списъкът може лесно да се удължи, но е излишно.

Великият американски президент Ейбрахам Линкълн казва:

Никой няма достатъчно добра памет, за да бъде преуспяващ лъжец.

Можеш да лъжеш целия народ за известно време, можеш да лъжеш част от народа през цялото време.

Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време!

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com