Предизборна среща на Светлана Георгиева в с. Морава

# SvishtovToday 25.10.2019 07:48 610

На 23.10.2019 г. Светлана Георгиева, кандидат за кмет на Община Свищов, заедно с екипа си, посети село Морава. Интересът към срещата беше толкова голям, че залата, предвидена за нея, се оказа тясна.

Светлана Георгиева представи кандидатите за общински съветници от листа 21 и разговорът бе насочен към проблемите на Морава, каквато беше основната цел на посещението. Жителите на селото споделиха своите проблеми, свързани с високите ТБО и данък МПС. Бе обяснено на хората, че тези два данъка са били с най-ниски ставки в цяла област В.Търново до 2015 година. Новото ръководство на Община Свищов обаче променя тази тенденция, като ТБО и данък МПС към днешна дата са най-високите в областта- основна причина да бъдат прогонени множество инвеститори, желаещи да развият бизнес и открият нови работни места в общината.

Живущите в с. Морава изказаха своето възмущение от факта, че от цялата община само едно населено място е приоритет в политиката на общинския градоначалник. Особено внимание се отделя на с. Царевец, първенец по вложени средства. Останалите населени места са значително занемарени, прилежащата им инфраструктурата е под всякаква критика, а огромен процент от дадените предизборни обещания от сегашното ръководство на Община Свищов са забравени и неизпълнени.

Жителите на Морава изказаха и своята болка, свързана с липсата на лекар в селото.Коментирано беше и недоброто състояние на болницата в Свищов.

Светлана Георгиева обясни на присъстващите на срещата, че през последните четири години болницата са напуснали 10 лекари, а за неин управител е назначен човек от гр. Монтана, който идва в болницата един път в месеца. Това значително затруднява работата на медицинския и административния персонал и води до влошаване качеството на предлаганата медицинска помощ.

С пожелания за здраве и много успех се разделиха присъстващите на срещата и кандидатът за кмет Светлана Георгиева.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери